Historiek

Tijdens de zomer van 2004 ging Wellington Golf  Oostende van start. Oorspronkelijk enkel met een driving range en oefengreens. In oktober 2006 openden de eerste 6 holes van het geplande 9 holes terrein, dat getekend werd door golfarchitect Baron Paul Rolin. De werken aan de laatste 3 holes werden gestart in november 2006, zodat het volledige parcours speelklaar was in september 2007.

 • bouw van de duivenschieting

  Op de Wellington renbaan werd op initiatief van koning Leopold II in het jaar 1899 een duivenschieting gebouwd, met daarnaast een duiventil. Deze duivenschieting werd volledig gerestaureerd in 2007, en herbergt nu het onthaal van de golf alsook de Wellington Brasserie.

  Op historische marmeren panelen in de hall kan je namen van de veelal adelijke winnaars van de prestigieuze 'Grand Prix d'Ostende' duivenschieten in de periode 1899-1913 aflezen.

 • de tribune in modernistische stijl

  De renbaan kende zijn bloeiperiode onder het bewind van koning Leopold II. Tussen de twee wereldoorlogen groeide ze uit tot een der belangrijkste renbanen van het mondaine Europa, voor drafrennen en galoprennen. In Wereldoorlog II werd de tribune volledig vernield bij bombardementen, waarna een nieuwe tribune in modernistische stijl gebouw werd. De paardenrennen bleven bijzonder populair tot de jaren 80, waarna onder meer door de opkomst van de Nationale Loterij tot een sterk verval leidde van zowat alle renbanen in België.

 • overname door Aimé Desimpel

  In 1996 werd de renbaan van een faillissement gered door ondernemer en politicus Aimé Desimpel. Eerste nieuwe initiatieven waren de organisatie van grote evenementen, zoals het concert van Michael Jackson in 1997. Ook David Bowie, Tina Turner en Bon Jovi waren in die periode in Wellington te bewonderen. 

 • de renbaan wordt ook een golfterrein

  De eigenlijke golfsite startte op in 2004, met een driving range en enkele holes. Het eerste clubhuis bevond zich in 'De Bagatelle' naast de tribune.

 • 2007 volwaardige 9 holes met brasserie

  Vanaf 2007 is er de golfclub zoals hij nu is, met het onthaal en de brasserie in de Duivenschieting, feestzaal The Pigeon op de eerste verdieping, de lockerruimte in de duiventil en het rondomrond schitterende uitzicht. Voor stadsmussen, liefhebbers van de zee, en mensen met oog voor erfgoed.